Rixt Kuiper, coaching for a new era
English  Dutch E-news


Rixt Kuiper

quote

PRODUCTS

BOOKS/AUDIO

Wat is de Kleur van de Wind?
Op Adem Komen, luisterboek

GRATIS!

ARTIKELEN

Stilte in de Storm
Psychologie Magazine
October 2009

Brainteaser
South China Morning Post
March 2008

Presentations
South China Morning Post
Januari 2008

MEDITATIES

Helder en Licht
Meer zelfvertrouwen

 

Hallo mijn naam is Rixt Kuiper

Ik coach managers die met meer gemak en overtuiging willen communiceren en leidinggeven. Daarnaast begeleid ik professionals die meer rust, balans en inspiratie willen in hun hectische bestaan. Door één-op-één coaching, groepstraining of e-coaching verbeteren mijn cliënten hun prestaties en verrijken zij hun leven.

Mijn manier van coachen wordt omschreven als persoonlijk, fundamenteel en pragmatisch. Door mijn combinatie van organisatorisch en menselijk inzicht, enthousiasme, directheid en professioneel inlevingsvermogen help ik mijn cliënten hun doelen te bereiken.

Ik geloof dat professionele groei niet zonder persoonlijke ontwikkeling gaat. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat regelmatig mediteren een positieve bijdrage heeft op professionele groei. Veel van mijn klanten leren daarom eenvoudige meditatietechnieken, die zij inzetten om hun leven te vereenvoudigen. Tevens helpt het hen bij het begrijpen en accepteren van onzekerheden, beslissingen nemen en gelukkiger zijn. Coaching in combinatie met meditatie levert voor mijn klanten overtuigende resultaten op.

Behalve coach en ondernemer ben ik ook de schrijver. Mijn CD/boek 'Op adem komen', over het verminderen van stress in werkgerelateerde situaties, stond in 2004 op de vijfde plaats in de lijst van best verkochte boeken bij uitgeverij THEMA.

Mijn laatste boek 'Wat is de kleur van de wind?', Verhalen en oefeningen voor wie wil leren mediteren is voor iedereen die zijn zelfinzicht en succes wil vergroten. Het boek bestaat uit persoonlijke verhalen aangevuld met wetenschappelijke bevindingen en  meditatie oefeningen om thuis of op het werk te doen.

Achtergrond

Ik ben geboren en getogen in Friesland. Na mijn opleiding Logopedie aan de Rijkshogeschool Groningen en Strathclyde universiteit in Glasgow heb ik mij verder ontwikkeld als bedrijfstrainer. Namens het bureau Schouten & Nelissen heb ik van 1998 tot en met 2002 vele communicatie trainingen uitgevoerd.

Naast het volgen van de Training voor Trainers ben ik gecertificeerd RET* trainer, MBTI** gekwalificeerd en cross-culturele trainer. Mijn coachopleiding volgde ik bij de New York University en in Colorado rondde ik met succes de cursus 'Quantum Coaching Program' af.

In 2003 heb ik mijn coachbedrijf opgericht, kort na mijn verhuizing van Nederland naar Amerika. Na vier succesvolle zakelijke jaren heb ik mijn coachingsactiviteiten in Hong Kong voortgezet. Sinds 2010 zijn mijn man, drie kinderen en ik weer “thuis” in Nederland. Dankzij mijn internationale verhuizingen is Engels mijn tweede taal geworden en heb ik met cliënten gewerkt uit Australië, Canada, China, Europa, India, Rusland en de Verenigde Staten. Het leven en werken op drie continenten heeft mij gevormd: ik pas me makkelijk aan verschillende culturen aan en geniet ervan een wereldburger te zijn.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin, ik hou van reizen, doe aan yoga en golf, loop hard, speel piano en duik. Op zeer jonge leeftijd ben ik begonnen met dansen en dit is nog altijd mijn favoriete vrijetijdsbesteding.

*   Rationeel Emotieve Gedragstherapie
** Myers-Briggs Type Indicator

 

 

Home

About Rixt

Inspired Leadership

Inspired Living

Products

Privacy Policy

Contact

E-News Sign-up

Skype: RixtKuiper

Telephone: 06 817 11393

© 2012 Rixt Kuiper

All Rights Reserved